Tërmeti trondit vendin, Xhaçka: Fatkeqësisht ka jetë të humbura, por i gjithë shteti është në këmbë

Të dashur qytetarë, këto janë momente shumë të vështira për të gjithë shqiptarët, pavarësisht nëse ndodhen në zonat që pësuan goditjen e madhe të tërmetit, apo në zonat e sigurta ku goditja ka kaluar pa pasoja. Ngjarja është vërtet shumë e rëndë. Situata është e vështirë. Për fat të keq nga kjo goditje ka pasur …

NDIHMAT E DHËNA NGA REZERVAT E SHTETIT PËR FAMILJET E PREKURA NGA TËRMETI

Në vijim të aktivitetit të Drejtorisë së Përgjithshme të Rezervave Materiale të Shtetit për ardhjen në ndihmë të banorëve të prekur nga tërmeti dhe përmbytjet e ndodhura ditët e fundit në disa qarqe të vendit, DPRMSH në bashkëpunim të plotë me Shtabin e Përgjithshëm, Mbrojtjen Civile, Prefekturat dhe Bashkitë e Shqipërisë ka shpërndarë ndihma si …

Kuvajti ndihma për të prekurit nga tërmeti

Shteti i Kuvajtit iu bashkua vendeve të tjera, që janë solidarizuar duke dërguar ndihma për të përballuar situatën e krijuar pas lëkundjeve të tërmetit të datës 21 shtator, që shkaktuan dëme të konsiderueshme në Tiranë dhe Durrës. Ambasada e Kuvajtit nëpërmjet fondacioneve bamirëse kuvajtiane në vendin tonë, dorëzoi 2000 pako me nga 25 kg ushqime …

Tërmeti i 21 shtatorit, mbërrijnë ndihma nga Turqia

Pas tërmetit të 21 shtatorit, Turqia i ka ardhur në ndihmë Shqipërisë me bazë materiale të një vlere monetare prej 350 mijë euro. Në prani të ambasadorit turk në Shqipëri, sh.t.z. Murat Ahmet Yȫrük, zëvendësministrit të Mbrojtjes Petro Koçi, drejtorit të Përgjithshëm të Rezervave Materiale të Shtetit Paulin Luli mbërritën në Drejtorinë e Rezervave Materiale …

BE ndihma për tërmetin

BE ndihma për tërmetin 14 vende anëtare të Bashkimit Evropian si dhe 2 vende të tjera joanëtare u solidarizuan menjëherë për t’i ardhur në ndihmë familjeve shqiptare të prekura nga lëkundjet e tërmetit të datës 21 shtator 2019. Ndihmat e ardhura iu dorëzuan Drejtorisë së Përgjithshme të Rezervave Materiale të Shtetit në një ceremoni ku …

RREGULLORE PËR HETIMIN ADMINISTRATIV TË SINJALIZIMIT DHE MBROJTJEN E KONFIDENCIALITETIT NË DPRMSH

MINISTRIA E MBROJTJES DREJTORIA E PËRGJITHSHME E REZERVAVE MATERIALE TË SHTETIT         RREGULLORE PËR HETIMIN ADMINISTRATIV TË SINJALIZIMIT DHE MBROJTJEN E KONFIDENCIALITETIT NË DPRMSH Tiranë, mars 2017   Neni 1 Rregullorja për hetimin administrativ të sinjalizimit dhe mbrojtjen e konfidencialitetit në DPRMSH  bazohet në ligjin nr. 60/2016 “Për sinjalizimin dhe mbrojtjen e …

Tërmeti i 21 shtatorit, Greqia sjell avionin e parë me ndihma të BE-së për Shqipërinë

Tërmeti i 21 shtatorit, Greqia sjell avionin e parë me ndihma të BE-së për Shqipërinë Mbërrijnë në Shqipëri ndihmat e para të Bashkimit Evropian për familjet e prekura nga tërmeti i 21 shtatorit. Pas aktivizimit të Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të BE-së, në Drejtorinë rajonale të rezervave të shtetit në Lundër kanë mbërritur këto dy …

REZERVAT E SHTETIT DËRGOJNË NDIHMA PËR FAMILJEN NDOJ NË PUKË

Burrë dhe grua humbën jetën nga zjarri që përfshiu banesën si pasojë e një shkëndije elektrike, ndërsa 4 fëmijët e çiftit dhe dy të moshuarit që jetonin me ta, mundën të shpëtonin pasi u hodhën nga dritaret. Rezervat e Shtetit i erdhën në ndihmë të kësaj familje me mallra ushqimore, veshmbathje, pajisje elektroshtëpiake, çadra strehimi, …

Ndihmat e dhëna gjatë muajt Mars 2019

Gjatë muajit Mars 2019 DPRMSH u ka ardhur në ndihmë me mallra ushqimorë dhe industrialë familjeve/institucioneve shtetërore si më poshtë: Qëndrës Rezidenciale të Zhvillimit, Bashkia Korçë, në ndihmë të personave me aftësi të kufizuara. 2 (dy) familjeve të Bashkisë Kukës, banesa e të cilave është dëmtuar si pasojë e djegies. 1 (një) familjeje të Bashkisë …