Si të mbrohemi nga COVID -19?

Si të mbrohemi nga COVID -19?

Urdhër Nr 168, datë 12.03.2020 i ministrit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale “Për ndalimin/kufizimin e lëvizjeve me mjetet e transportit”

***

Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, si pjesë e strukturave shtetërore, po ndjekin nga afër dhe kanë marrë masat për parandalimin e përhapjes së COVID-19 në strukturat e vartësisë së saj, bazuar nga udhëzimet e nxjerra nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Instituti i Shëndetit Publik dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Janë marrë masa për rritjen e vigjilencës dhe kryerjen e kontrolleve mjekësore në reparte dhe struktura ushtarake nga personeli mjekësor.

Është filluar procesi i evidentimit të personelit ushtarak/civil që ka udhëtuar në zonat e infektuara jashtë vendit gjatë dy javëve të fundit.

Ka filluar procesi i sensibilizimit të personelit ushtarak dhe civil të Forcave të Armatosura rreth masave higjenike-sanitare.

Për udhëzime më të detajuara ndiq burimet e mëposhtme:

Udhëzues për personelin e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë që ka udhëtuar jashtë Shqipërisë gjatë 2 javëve të fundit.

MINISTRIA E SHËNDETËSISË DHE MBROJTJES SOCIALE

Koronavirusi i ri dhe masat ndaj tij

Koronavirusi, pyetje dhe pergjigje!

Këshilla gjatë udhëtimeve!

Masat e marra për parandalimin e koronavirusit të ri në Shqipëri!

Masat kryesore që rekomandohen për parandalimin e infeksionit nga koronavirus!

Informacion për koronavirusin e ri/ 28-29-30-31 janar 2020

Informacion i përditësuar për koronavirusin – shkurt 2020

Informacion i përditësuar për koronavirusin – mars 2020

Disa mite mbi koronavirusin

Përdorimi i saktë i maskave kundra Koronavirusit

Komunikimi i përditshëm për Koronavirusin

 

INSTITUTI I SHËNDETIT PUBLIK

Koronavirusi i ri dhe masat ndaj tij

Kujdesi shëndetësor në pacientët që dyshohen si të infektuar me COVID – 19 dhe që paraqesin simptoma të lehta, kontakteve te tyre dhe menaxhimi i kontakteve.

ORGANIZATA BOTËRORE E SHËNDETËSISË (WHO)

Coronavirus disease (COVID-19) outbreak

Q&A on coronaviruses (COVID-19)

Coronavirus disease (COVID-19) advice for the public: Myth busters